Není nic lepšího, než když spojíte dvě vaše oblíbená jídla dohromady. Pokud máte rádi lečo i řízek, tak popadněte zástěru a šup k plotně.
Ingredience: 4 vepřové řízky, 1 sklenice zeleninového leča, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 1 kg brambor, 1 cibule, 3 lžíce oleje
Postup: Omyté a osušené maso zlehka naklepejte, z obou stran osolte, opepřete a obalte v mouce. V kastrolu rozpalte olej a maso z obou stran prudce opečte.
Přidejte posekanou cibuli, podlijte trochou horké vody a pod pokličkou duste 20–30 minut. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na kolečka. K téměř měkkému masu přilijte lečo, přisypejte brambory a osolte. Duste do změknutí brambor.