Už jste někdy zkusili panenku zapečenou v bramborové kaši? Ne? Tak rozhodně na nic nečekejte. Tento recept je jednoduchý, ale neskutečně efektní.
Ingredience: 1 ks vepřové panenky, drcený pepř, sůl, olej
Kaše: 1 kg oškrábaných brambor, 100 ml teplého mléka, 1 hrst sušených rajčat, 100 g nastrouhaného tvrdého sýru, čerstvý rozmarýn
Postup: Horké brambory rozšťouchejte s máslem dohladka a přilijte mléko. Kaši nedělejte úplně řídkou. Vmíchejte do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr.
Panenku ze všech stran osolte a bohatě opepřete. Opečte zprudka na oleji, aby se vytvořila hnědá kůrka a uvnitř zůstala syrová.
Po stranách naneste bramborovou kaši. Můžete použít nějakou ozdobičku pro hezký efekt. Vložte do trouby, pečte na 220 stupňů 15 minut.