Kdo říká, že grilování je jen pro milovníky masa? Máme pro vás recept na pikantní špízy pro vegetariány!
Ingredience na 8 špízů: 600 g dýně, 500 g tofu, 1 červená paprika, 2 lžíce arašídového oleje, šťáva ze závoru, 2 lžíce sezamových semen, sůl, 85 ml japonské sójové omáčky, 1 červená chilli paprička
Postup: Na 8 špízů napíchejte: dýni (oloupanou a nakrájenou na kostky a povařenou v páře), kostky z tofu a 1 červenou papriku.
Na talíři zakapejte 2 lžícemi arašídového oleje smíchanými se šťávou z prolisovaného čerstvého zázvoru.
Otočte špízy, aby se důkladně obalily. Opékejte je 4–5 minut. Průběžně je otáčejte. Poté je posypejte 2 lžícemi opražených sezamových semínek a osolte. Podávejte s japonskou sójovou omáčkou a s kolečky červené chilli papričky