Dezert, ve kterém se snoubí chuť meruněk, amaretta a smetanového krému.
Příprava: 90 minut + 3 hod tuhnutí
Náročnost: ***
Cena za porci: 25 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
– 200 g máslových sušenek
– 100 g mletých mandlí
– 100 g másla
Na krém
– 500 g měkkého tvarohu
– 400 g krémového sýra
– 150 g cukru
– 1 vanilkový cukr
– 100 g smetany ke šlehání
– 80 ml amaretta
Na ozdobu
– 750 g meruněk
– 3 lžíce cukru
Postup
1. Sušenky rozdrťte a smíchejte s mandlemi a máslem. Hmotu vtěsnejte do formy s pečicím papírem a dejte do lednice.
2. Na krém prošlehejte všechny suroviny. Nalijte na korpus a pečte při 170 ºC asi 60 minut. Poté nechte alespoň 3 hodiny zatuhnout.
3. Meruňky vypeckujte, pokrájejte a dejte na plech s pečicím papírem. Posypte cukrem a pečte při 190 ºC asi 20 minut. Ozdobte jimi dort a servírujte.