Suroviny:
200 g hladké mouky
150 g studeného másla
80 ml vody
sůl
Náplň:
1 plechovka loupaných rajčat
250 g ricotty
200 g čerstvého sýru Lučina
2 vejce
sůl
muškátový oříšek
čerstvé oregano
Postup:
Ve větší míse smícháme mouku, změklé máslo, vodu a spojíme je v hladké nelepivé těsto. Vytvarujeme těsto v kouli, zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici 30 minut. Smícháme ricottu s lučinou, vejcem, solí a muškátovým oříškem. Necháme okapat loupaná rajčata na cedníku.
Vyválíme z těsta placku a vložíme ji do vymazané koláčové či dortové formy a okraje ořízneme. Propíchneme těsto vidličkou. Polijeme těsto směsí a ozdobíme loupanými rajčaty.
Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 30 minut. Po vychladnutí ozdobíme oreganem.