Lahodná pyramida „Krokánbuš“ znamená „křupe v ústech“ a přesně vyjadřuje, oč se jedná. S naším postupem ho hravě zvládnete.
Ingredience: 250 ml vody, 125 g másla, 1 špetka cukru krupice, 1 špetka soli, 150 g hladké mouky, 4 vejce velikosti L
Náplň: 500 ml smetany ke šlehání (40%), 3 lžíce cukru moučka, 4–5 lžic vaječného likéru
Zdobení: 400 g cukru krupice
Postup:
1. Vodu vlijte do hrnce, přidejte máslo, cukr a sůl a přiveďte k varu. Stáhněte z plotny a za stálého míchání vsypte mouku předem prosátou přes jemné síto. Vytrvale míchejte, dokud nezískáte hladkou, jednotnou hmotu, která se odlepuje od stěn hrnce.
2. Přesuňte do mísy robotu a za občasného promíchání nechte 10 minut chladnout. Poté po jednom přidejte vejce a vždy dobře zašlehejte. Těsto přendejte do cukrářského sáčku s širší hladkou a kulatou zdobicí špičkou.
3. Troubu předehřejte na 190 °C a plech vyložte pečicím papírem. Na plech stříkejte kopečky těsta o průměru zhruba 3 cm. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova. Během pečení neotvírejte troubu, profi teroly by nevyběhly.
4. Vypněte, otevřete troubu a nechte 15 minut chladnout. Potom spodek každé kuličky (profi terolky) propíchněte špejlí a nechte zcela vychladnout.
5. Smetanu vyšlehejte dotuha, oslaďte a vmíchejte likér. Smetanou naplňte cukrářský sáček s užší hladkou kulatou zdobicí špičkou. Tou vždy napíchněte spodek profi terolky a naplňte ji šlehačkou. Uložte do lednice.
6. Začněte budovat věž od základu a postupně ji zužujte. Spodní část každé kuličky namočíte do karamelu ze 100 g cukru, a sestavujete opatrně pyramidu.
7. Opět připravte karamel z 300 g cukru a použijte ho ke zdobení. Namočte do něj vidličku, vytáhněte karamelovou nit a opřádejte.