Suroviny na 4 porce:
● 500 g vepřového plecka
● 500 g zadního hovězího
● ½ strouhaného 45% eidamu
● 3 stroužky česneku
● 1–2 lžič. chilli pasty harissa
● 3 vejce ● 2 cibule ● sůl
● čerstvé bylinky (bazalka, petrželka, kopr, dobromysl)
● směs koření (drcený kmín, čubrica, chilli, bílý a černý pepř, římský kmín, sušená bazalka, dobromysl a další)
● olivový olej ● strouhanka
Postup:
K mletému masu přidáme nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, harissu, nasekané zelené bylinky, koření, vajíčka, sýr, osolíme, promícháme. Dle potřeby přisypeme strouhanku. Necháme asi 10 minut uležet. Poté vytvoříme karbanátky, které opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.