Tento salát pochází z Blízkého východu. Základem je bulgur a zelenina a hlavní ingrediencí hladkolistá petrželka.
Příprava: 25 min
Náročnost: x x
Cena: 75 Kč
Potřebujete:
100 g bulguru
1 citron
1 šalotku
2–3 jarní cibulky
1 menší salátovou okurku
2 rajčata
velký svazek hladkolisté petržele
hrst čerstvé máty
olivový olej, sůl
1 Bulgur připravte podle návodu na obalu a nechte ho vychladnout (místo bulguru můžete použít i kuskus nebo quinou). Ve velké míse smíchejte citronovou šťávu, olivový olej a sůl.
2 Očistěte šalotku a jarní cibulky a nakrájejte je nadrobno. Salátovou okurku oloupejte, zbavte ji semínek, rajčata omyjte a také zbavte semínek a oboje nakrájejte nadrobno. Vše přidejte do mísy.
3 Omyjte petržel i mátu, nechte je okapat a nasekejte nadrobno. Pak je dejte do mísy k zelenině, přidejte připravený bulgur, vše promíchejte a rozdělte do misek. Můžete dozdobit plátkem citronu.