Suroviny:
300 g tvarohu
300 ml 40% smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce citronové šťávy
Čokoládová poleva:
tabulka kvalitní hořké čokolády se 70% obsahem kakaa
Posypka:
kokos
arašídy
Postup:
Nejprve si připravíme šlehačku. Smetanu nalijeme do čisté misky a vyšleháme pevnou šlehačku
V druhé misce smícháme tvaroh, vanilkový cukr a šťávu z limetky i citronu.
K tvarohu přidáme šlehačku a zamícháme. Do připravených formiček na nanuk vložíme směs, do nich zapíchneme špejle a formičky uložíme do mrazáků. Nanuky tam necháme minimálně 8 hodin.
Po 8 hodinách mrazení nanuků si připravíme sypání a čokoládu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a nesolené arašídy rozdrtíme. Do čokolády namočíme nanuky a ihned je sypeme oříšky nebo kokosem. Čokoláda na zmrzlém nanuku hned tuhne, takže je potřeba pracovat rychle.
TIP:
Pokud máme jiné chutě, tak vyzkoušejte i jiné sypání, například drcené sušené ovoce, mandličky nebo kousky bílé čokolády.