Vyzkoušejte vynikající pohoštění pro návštěvu.
Příprava: 15 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 20 Kč
Suroviny na 4 porce
– 4 krajíčky vícezrnného chleba
– 300 g lesních hub
– 1 šalotka
– 3 stroužky česneku
– 180 ml bílého vína
– 2 lžíce másla
– čerstvá majoránka
– olivový olej
– sůl, pepř
Na pomazánku
– 160 g žervé
– 1 snítek majoránky
– 2 snítky tymiánu
– pažitka
– sůl, pepř
Postup
1. Na oleji orestujte nasekanou šalotku, po chvíli přidejte nakrájený česnek. Houby očistěte, překrojte a přidejte na pánev. Přilijte víno a nechte odpařit. Přidejte máslo, čerstvou majoránku, sůl a pepř.
2. Bylinky zbavte dřevnatého stonku a nakrájejte najemno. Smíchejte je se žervé, osolte a opepřete.
3. Krajíce chleba namažte bylinkovou pomazánkou a na ni dejte houbovou směs.