Nenechte si ujít chuťový zážitek, zvlášť když lilek ještě posypete granátovým jablíčkem.
Ingredience: 4 střední lilky, olivový olej, 2 lžičky sušeného tymiánu, 1 svazek čerstvého tymiánu, 2 kelímky zakysané smetany, 1–2 stroužky česneku, 1 granátové jablko
Postup: Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně vytvořte ostrým nožem zářezy do tvaru mřížky, díky tomu se dužina lépe a rychleji propeče.
Půlky lilků naskládejte vedle sebe do pekáče a poctivě zakápněte olivovým olejem, posypejte sušeným tymiánem, osolte a opepřete. Přidejte čerstvý tymián a pečte asi 40 minut při teplotě 200 °C.
Do zakysané smetany vmíchejte česnek, sůl a olivový olej. Omáčku naneste na lilky a zasypejte zrnky z granátového jablka.