Na talířích každou porci ozdobte čerstvou bazalkou.
Ingredience:
1 lžíce olivového oleje, 400 g mletého vepřového masa, 1 cibule, 2 kousky celeru, 1 lžička sušeného rozmarýnu, 150 ml bílého vína, 425 ml kuřecího vývaru, 400 g krájených rajčat, 500 g lučiny, 250 ml mléka, muškátový oříšek, sůl, 175 g lasagnových plátků, 15 g parmazánu, lístky bazalky
Postup: Rozpalte olej, přidejte maso a opékejte tak, aby zhnědlo. Vsypte nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, přidejte víno a vařte 10 minut. Poté přidejte vývar, plechovku rajčat, promíchejte, podle chuti osolte a vařte dalších 30 minut.
Lučinu smíchejte s mlékem, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Na dno zapékací mísy dejte čtvrtinu masové směsi, poklaďte pláty lasagní, na ně rozdělte lučinu a pokračujte. Posypejte parmazánem a pečte 30–35 minut.