Suroviny:
● 2 lž. kvalitního domácího květového medu
● 1 medový meloun (750 g), může být i klasický vodní
● 100 ml sladšího sektu
● 50 g cukru krystal
● lístky meduňky na ozdobu
● citronová šťáva
Postup:
1. Svaříme dohromady 100 ml kohoutkové vody s domácím medem a cukrem, podle chuti přidáme trochu citronové šťávy. Jakmile se cukr rozpustí, sirup dáme vychladnout. Meloun rozkrojíme a vydlabeme zrníčka.
Z dužiny vykrojíme asi 20 kuliček a uložíme je do chladu. Ze zbytku umixujeme husté pyré a smícháme ho se sektem a sirupem.
2. Melounový sorbet poté mícháme v misce stojící v ledu. Neustálé promíchávání brání vzniku ledových krystalů, a hmota přitom zůstává krásně hladká a jemná.
Při výrobě této „zmrzliny“ je ovšem nutný mrazák. Nejprve je totiž třeba nechat směs namrazit, aby byla ledová, ale zároveň měkká. Rozmixujeme a znovu zmrazíme. Do směsi vnikne vzduch a bude nadýchanější.