Suroviny na 4–6 porcí:
● 1 kg libového vepřového masa
● 2 lžíce červeného vinného octa
● 4 lžíce olivového oleje
● 4 lžíce citronové šťávy
● 3 stroužky česneku
● 1 lžička soli
● špetka pepře
● čerstvá petrželka
● ½ lžičky tymiánu
● ½ lžičky oregana
● špejle nebo jehly
Postup:
1. Namočíme špejle. Maso nakrájíme na silnější, přibližně stejné kostky. V míse smícháme ostatní ingredience, přidáme maso a necháme ho aspoň 6 hodin marinovat.
2. Rozpálíme gril a maso napícháme na mokré špejle. Grilujeme, než maso získá barvu, špízy během grilování otočíme jen jednou.
3. Podáváme na špejli nebo s oblohou a omáčkami v pita chlebu.
K jídlu neodmyslitelně patří tzatziki, okurkový salát se smetanou, koprem a česnekem.