Velmi rychlá a jednoduchá příprava. Nejlepší jsou opečené na grilovací pánvi nebo na plátu, při grilování nad ohněm je lepší je zabalit do alobalu, aby maso zůstalo šťavnaté.
Potřebujete:
500 gramů mletého masa, směs jehněčí, vepřové, telecí a hovězí, sůl, drcený pepř, mletou pálivou papriku
Na omáčku
4 lžíce tatarky, 1 snítku tymiánu, 1 jarní cibulku, cayenský pepř, 1 lžící tmavého
piva, zeleninu na oblohu
Postup:
Směs mletých mas osolte, opepřete a ochuťte paprikou a promíchejte. Míchejte skutečně dlouho a důkladně! Rukama z něj vytvořte 4 pljeskavice – asi 1 cm silné kulaté větší plátky.
Maso – jakési větší karbanátky – opékejte na rozpáleném grilu nebo na pánvi s olejem asi 2 minuty z obou stran a rozdělte na talíře.
Podávejte buď s omáčkou a zeleninovou oblohou, ale třeba i s hořčicí, brambory nebo hranolky. Pljeskavice můžete použít třeba i do domácích burgerů.