Suroviny na 8 porcí:
● 1 lžíce sádla ● 2 cibule
● 1,5 l vody z halušek
● 8 kuliček pepře ● ½ lžičky drceného kmínu ● 150 g brynzy
● 1 lžička sladké papriky
● 0,1 l smetany ● kopr
● 2 krajíce celozrn. chleba
● pažitka ● petrželka
Postup:
1. Smíchejte brynzu s nasekanou cibulí a kořením a zalijte haluškovicí. Nesolte, brynza je slaná! Rozšlehejte a nechte krátce prohřát, nesmí vřít. Demikát doplňte kostkami opraženého chleba a posypte pažitkou, koprem nebo petrželkou.
2. Část brynzy lze nahradit zakysanou smetanou. Voda z instantních halušek nemá vlastnosti pravé haluškovice, proto je možné použít vodu z brambor, těstovin či vývar.