Suroviny:
2 vejce
500 g polotučného tvarohu měkkého
4 housky
dětskou krupičku na obalování
sůl
500 g jahod
400 g tvarohu na strouhání
cukr moučka na posypání
130 g másla na přelití
Postup:
Vejce rozmícháme s tvarohem, pak do směsi přidáme houskové kostičky a vypracujeme hladké soudržné těsto.
Jahody zbavíme stopek, a po jedné je balíme do kousku připraveného těsta. Vytvarované knedlíky obalíme v dětské krupičce a skládáme na tác.
Všechny knedlíky vsypeme najednou do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamícháme, aby se odlepily ode dna, a vaříme asi 3 minuty, než vyplavou.
Počítejme s tím, že po uvaření trochu nabudou na objemu. Podáváme s nastrouhaným tvarohem, sypané cukrem a přelité máslem.