Ideální salát do teplých dnů. Místo mandlí můžete použít i vlašské ořechy.
Ingredience:
1 ledový salát, 200 g salátu polníčku, 100 g salátu rukoly, 4 kozí sýry s plísní, 8 kusů toastů, 250 g čerstvých jahod ze zahrádky, 40 g sekaných mandlí, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 2 polévkové lžíce octa balsamico, 2 polévkové lžíce bylinkového másla, sůl a pepř
Postup: Saláty omyjte, nechte okapat a natrhejte na menší kousky. Sýr opatrně ogrilujte na pánvi, aby zůstal neporušený a nevytékal. Poté ogrilujte plátky toastového chleba a ještě teplé je potřete bylinkovým máslem.
Salát rozdělte na talíře, posypejte kousky čerstvých jahod a mandlemi a přelijte zálivkou z olivového oleje, balsamicového octa, soli a pepře. Nahoru položte rozpečený sýr a podávejte s bylinkovými toasty.