Recept, který se hodí jako vydatný předkrm nebo jako lehčí jídlo.
Ingredience: 200 g mletého vepřového masa, 15 velkých dužnatých rajčat, 80 g rýže, 2 lžíce másla, 1 cibule, sůl a pepř, petrželka, 2 vejce
Omáčka: 300 ml hovězího vývaru, 200 ml zakysané smetany, ½ lžičky worcesterské omáčky, 2 lžíce másla, ½ cibule
Postup: Vydlabejte rajčata. Na másle zpěňte cibulku, přidejte maso, sůl, pepř a petrželku, vařte 15 minut.
Uvařte si rýži. Přimíchejte ji spolu s vajíčkem a žloutkem k masu. Směsí naplňte rajčata.
V pekáči orestujte cibulku. Vyskládejte na ni rajčata, zalijte asi 300 ml hovězího vývaru. Pečte asi 20 minut. Do výpeku vmíchejte kelímek zakysané smetany a kapku worcesteru a máte omáčku.