Pokud už chcete hřešit, tak jedině s domácí čokoládovou zmrzlinou s kousky čokolády.
Příprava: 30 minut + 4 hod mražení
Náročnost: *
Cena: 135 Kč
Suroviny na 8 porcí
– 600 ml smetany ke šlehání
– 60 g kakaa
– 200 g krupicového cukru
– 200 g kvalitní hořké čokolády
– 250 ml plnotučného mléka
– 3 žloutky
Postup
1. Za stálého míchání přiveďte k varu smetanu a mléko. Až začne smetana vařit, odstavte a přidejte 150 g cukru a kakao.
2. Do horké smetany nalámejte 150 g čokolády a míchejte do rozpuštění. Žloutky rozšlehejte se zbytkem cukru.
3. Čokoládovou směs dejte znovu na plotnu, míchejte a přiveďte k varu. Něž začne směs vařit, přidejte žloutky s cukrem a míchejte. Směs odstavte a rozmixujte. Přimíchejte zbytek rozlámané čokolády, nalijte do plastové vaničky a dejte zmrazit.