Suroviny na 4 porce:
● 50 g dlouhých piškotů
● 180 ml smetany ke šlehání
● 250 g tvarohu ● 300 g jahod
● 250 g mascarpone
● 2 lžíce koňaku
● pomerančová šťáva
● vanilka ● pomerančová kůra ● dle chuti cukr
Postup:
1.Tvaroh, mascarpone, část šťávy a pomerančovou kůru smícháme s krystalovým cukrem a přidáme trochu vanilky. Opatrně vmícháme vyšlehanou smetanu. Jahody rozmixujeme s cukrem, koňakem a pomerančovou šťávou.
2.Přibližně půlku piškotů dáme na dno dvoulitrové nádoby, zalijeme polovinou jahodové směsi, poté přidáme půlku tvarohového krému. Uhladíme a postup opakujeme: piškoty, jahody, mascarpone.
Italské jahodové tiramisu dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit. Dozdobíme kousky jahod.