Léto je časem, kdy grily ožívají.
Stejnou intenzitou roste i kreativita kuchařů, kteří se snaží před svými přáteli ukázat nejnovější trendy naučené z televizních kuchařských pořadů či okoukané z kuchařek, Co tedy experimentovat s grilovanými masovými tyčinkami značky Schneider?
Ingredience:
2 cukety
1 Schneider Grill Grilovací tyčinky barbecue 340 g
2 pl olivového oleje
1 pl tatarské omáčky
1 stroužek česneku
sůl a pepř
sušené oregano
Postup:
Cukety nakrájíme na podélné plátky tak, aby nám šli ovinout okolo tyčinek (čím tenčí budou, tím lépe se budou zavíjet).
Olivový olej smícháme s tatarkou, prolisovaným stroužkem česneku a dochutíme solí, pepřem a sušeným oreganem.
Plátek cukety pomažeme lžící nebo mašlovačkou směsí a zavineme do ní tyčinku.
Připravené zavinuté tyčinky poklademe na grilovací tácek a grilujeme dozlatova.
Servírujeme s pečenými bramborami.
TIP: Pokud držíte linii, můžete místo tatarské omáčky použít jogurt.
K masovým tyčinkám s cuketou se výborně hodí rajčatový dip, který si připravíme následovně
Ingredience:
1 čl olivového oleje
1 malá červená cibule nakrájená najemno
1 stroužek česneku
sůl a pepř
sušené oregano
½ plechovky loupaných rajčat
1 čl majolky/nebo bílého jogurtu
chilli pro ty, co mají rádi ostré
Postup:
V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibulku (pozor, nesmí zčernat, jinak bude hořká!). Přidáme prolisovaný česnek, sušené oregano a loupaná rajčata.
Necháme pod pokličkou mírně povařit, dokud nám rajčata nezměknou. Dochutíme solí, pepřem, (chilli) a odstavíme. Jakmile nám marináda trošku vystydne, vmícháme do ní majolku nebo jogurt.
TIP: Servírujeme na talíři v malé mističce společně s grilovanými tyčinkami v cuketě.