Milujete špagety? Pak je zkuste na nový způsob. Slanina jim dodá úplně jiný rozměr!
Ingredience: 1 balení špaget, 120 g slaniny, 3 vejce, 1 stroužek česneku, 120 g sýru s modrou plísní, 75 ml 33% smetany, pepř a sůl
Postup: Špagety vložte do vroucí osolené vody, uvařte doměkka (takzvaně na skus – al dente) a sceďte.
Ve velké pánvi rozškvařte na nudličky nakrájenou slaninu, přidejte na plátky nakrájený česnek, velmi krátce ho zpěňte, vložte špagety. Promíchejte se třemi žloutky, sýrem a můžete podávat.
Pokud máte chuť, tak během vaření přelijte ještě smetanu na zjemnění a na talíři posypejte parmezánem. Rychlovka, která přijde vhod, když nemáte tolik času vařit, navíc vás zaručeně na dlouhou dobu zasytí.