Určitě si tuto pochoutku oblíbíte. Je velmi variabilní, a tak můžete každou návštěvu překvapit některou z mnoha kombinací náplně.
Skořicová
Ingredience: 60 g másla, 5 lžic cukru krupice, 3 rovné lžičky skořice
Postup: Rozpusťte máslo, přidejte do něj cukr, skořici a vytvořte směs, kterou nechte při pokojové teplotě lehce ztuhnout do kašičky. Náplň pak rozetřete na placku těsta.
Ořechová se skořicí
Ingredience: 60 g másla, 5 lžic cukru krupice, 3 rovné lžičky skořice, 80 g mletých vlašských ořechů
Postup: Rozpusťte máslo, přidejte do něj cukr, skořici a vytvořte směs, kterou nechte při pokojové teplotě lehce ztuhnout do kašičky. Náplň pak rozetřete na těsto a posypejte mletými ořechy.
Vanilkovo-mandlová
Ingredience: 60 g másla, 3 lžíce cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 80 g mletých loupaných mandlí
Postup: Máslo částečně rozpusťte a rozmíchejte do kašičky společně s cukry a rozmažte na placku těsta. Nakonec posypejte mandlemi.
Pokud si troufáte i na složitější recept, můžete se pustit i do tvarohové náplně, do které můžete přidat ovoce z vaší zahrádky. Výborně se v ní vyjímají například švestky.