Pokud zrovna máte den, kdy není úplně chuť na maso, pak vás tento červený burger jistě mile překvapí. A to nejen svým vzhledem, ale hlavně chutí.
Ingredience: 400 g červené řepy, 1 stroužek česneku, 200 g ovesných vloček, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžička římského kmínu, 1 hrst petrželové nati, sůl
Na dokončení: 4 houskové bulky, 2 lžíce majonézy, 2 hrsti salátových listů, 1 rajče
Postup: Červenou řepu vložte do většího hrnce, zalijte vodou a vařte doměkka. Nechte vychladnout a oloupejte. Poté řepu rozmixujte společně s česnekem, přimíchejte ostatní suroviny a podle chuti osolte.
Vytvarujte mokrýma rukama burgery, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Pokud máte gril a zahrádku, tak burger hoďte klidně na něj. Přece jen, na ohni chutná všechno daleko lépe.
Housky rozkrojte, potřete majonézou, přidejte hrstku listových salátů, plátek rajčete, pak řepový burger, přiklopte a dobře zabalte. Nic na tom není. Pokud chcete zkusit něco trošku jiného, je pro vás právě tento pokrm správnou volbou.