Suroviny na 6 porcí:
● 1 list. těsto ● 1 vejce ● kmín
Na náplň:
● 2 lž. oleje ● 2 cibule ● pepř
● 350 g lesních hub ● 2 vejce ● sůl
● 2 lž. šlehačky ● strouhanka
Příprava:
1. V pánvi na oleji opečeme cibuli doměkka (asi 5 min). Přidáme kmín, a až se rozvoní, přihodíme nakrájené houby. Opečeme, osolíme a opepříme, pak ztlumíme oheň a 10 min dusíme.
Když jsou houby hotové a všechna tekutina vyvařená, zalijeme směs vejci a necháme na mírném ohni provařit, aby houbová hmota zhoustla – pak přisypeme strouhanku a znovu provaříme. Náplň necháme dokonale vychladnout – měla by být ztuhlá a držet tvar.
2. Na plát těsta rozložíme hotovou náplň a závin zabalíme – na střed plátu položeného na plechu s pečicím papírem navrstvíme náplň tak, aby vytvořila zhruba polovinu šířky těsta. Střed pruhu náplně necháme vyšší a na stranách ji v dlouhých pruzích
zploštíme.
3. Přes pruhy překryjeme kusy těsta a shora náplň přikryjeme alobalem, obtočíme ho okolo závinu a zastrčíme pod něj (alobal
udrží tvar závinu). Pečeme 15 min, pak odstraníme alobal, těsto potřeme vejcem, posypeme kmínem a ještě dopečeme.