Suroviny na 6 porcí:
● 6 plát. list. těsta ● 4 plát. želatiny ● 600 g jahod
● 3 lž. mléka ● 50 g lísk. oříšků ● 3 lž. krystalu
● 4 lž. moučky ● 200 g šlehačky ● 250 g tvarohu
Postup:
1. Plátky těsta rozkrojíme, dáme na plech s pečicím papírem a propícháme vidličkou. Půl jich potřeme mlékem, posypeme oříšky a cukrem. Dáme do předehřáté trouby (200 °C) a pečeme 10 min dozlatova. Necháme vychladnout.
Asi 150 g jahod rozmixujeme, zbývající dáme do ledničky. Želatinu necháme 5 min bobtnat v trošce studené vody. Tvaroh rozmícháme nahladko s moučkovým cukrem.
Želatinu rozpustíme v rendlíku na mírném ohni dle návodu a smícháme se 3 lžícemi rozmixovaných jahod. Pak směs smícháme s tvarohem a zbytkem rozmixovaných jahod a dáme do lednice. Při chlazení občas promícháme.
2. Než ztuhne, ušleháme šlehačku a vmícháme ji do jahodového tvarohu. Krém dáme na 2 hod. vychladit do lednice.
Zbylé jahody nakrájíme na kousky. Polovinu krému natřeme na 6 plátků těsta bez oříšků. Na krém dáme jahody, mírně je přitiskneme a natřeme zbylým tvarohovým krémem. Přikryjeme plátky těsta s oříšky a cukrem a podáváme.