Suroviny:
4 balení hermelínu
1 hlavička česneku
čerstvě mletý pepř
1 cibuli
4 chilli papričky
2 větvičky rozmarýnu
250 g třešňových rajčátek
panenský olivový olej
Postup:
Zeleninu a bylinky omyjeme, osušíme a očistíme. Sýr nakrájíme na kousky a promícháme s prolisovaným česnekem a pepřem.
Do dobře vymyté suché sklenice střídavě vrstvíme kousky sýra s plátky nebo klínky cibule a prokládáme celými chilli papričkami, snítkami rozmarýnua polovinou rajčátek.
Vrstvení zakončíme větvičkou s rajčátky, zalijeme olejem po okraj, aby bylo vše potopené, a sklenici uzavřeme. Necháme v chladu uležet 6-7dní nebo při pokojové teplotě asi 2-3 dny.
TIP:
Nakládat se dají různé druhy sýrů, např. mozzarella, feta, balkánský sýr, olomoucké tvarůžky, eidam, blaťácké zlato, uzený sýr, nebo je i různě kombinovat a prokládat olivami nebo bylinkami dle své chuti a fantazie.