Zkuste naši vylepšenou verzi klasického bramobrového guláše s pečenou paprikou a kyselou okurkou. Základem je kvalitní klobása.
Ingredience: 4 cibule, 6 stroužků česneku, 3 lžíce sádla, 2 lžičky rajčatového protlaku, 3 lžíce sladké mleté papriky, 2 lžíce vinného octa, kmín, majoránka, 2 bobkové listy, 10 kusů brambor, 2 červené papriky, 1 litr hovězího vývaru, 300 g klobásy, olej, sůl, pepř, 2 kyselé okurky, zakysaná smetana
Postup: Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Cibuli osmažte na sádle dotmava, přidejte česnek, kmín, protlak a ještě jednou zarestujte. Zaprašte paprikou, zastříkněte octem a přidejte bobkový list. Zalijte vývarem a vařte 45 minut.
Vyndejte bobkový list a omáčku rozmixujte. Přidejte oloupané a nakrájené brambory a vařte doměkka cca 20 minut.
Klobásu zprudka opečte a vhoďte do guláše. Vše dochuťte solí a ostrou paprikou (kajenským pepřem). Přijdete pečenou papriku a kyselou okurku.