Executive chef Adam Furthner, z restaurace Zdejší Kuchyně, která se nachází v třeboňském hotelu Zlatá hvězda, si připravil krupicové flameri, což je něco jako staročeská verze slavné panna cotty.
Ingredience na 1 silikonovou formu
1 l mléka
špetka soli
200 g moučkový cukr
2 ks vanilkový cukr
špetka skořice
Kůra z 1 citronu a 1 pomeranče
160 g dětská krupička
4 ks bílky
Dáme vařit mléko se špetkou soli přivedeme k varu. Přidáme moučkový a vanilkový cukr, kůru z citrusů a skořici necháme mírně provařit. Krupičku zašleháváme po částech. Když kaše zhoustne a začne bublat stáhneme z ohně.
Vmícháme tuhý sníh z bílků a pořádně spojíme. Naplníme do forem a necháme minimálně 2 hodiny tuhnout.
Svaříme vodu, bílé víno, a med v hustější cukrový sirup. Do vlažného sirupu vložíme rakytník a necháme marinovat minimálně jeden den.