Výborný dort se smetanovým krémem a čerstvým ovocem ideální i pro oslavence.
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
– 5 vajec
– 5 lžic horké vody
– 310 g cukru krupice
– 270 g polohrubé mouky
– 1 vanilkový cukr
– ½ prášku do pečiva
Na krém
– 500 g polotučného tvarohu
– 400 ml smetany ke šlehání
– 1 vanilkový pudink
– 8 lžic moučkového cukru
– 250 g čerstvých jahod
Postup
1. Vejce vyšlehejte s cukry a horkou vodou. Pak zlehka vmíchejte směs mouky a kypřicího prášku.
2. Těsto nalijte do koláčové formy. Pečte 45 minut při 170 ºC. Až vychladne, podélně ho rozkrojte.
3. Smetanu, tvaroh, cukr i pudink vyšlehejte. Krémem slepte dort, poklaďte jahody, a zbytek rozetřete po povrchu. Dort ozdobte jahodami.