Závin s rebarborou a jablky je svěží, pikantní – skvělá inspirace na chutný moučník v době, kdy je rebarbora dobře dostupná.
Potřebujete:
1 listové těsto, 400 g jablek, 400 g rebarbory, 1 lžíce pudinkového prášku, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky mleté skořice, 30 g moučkového cukru, 1 vejce na potření, 100 g zakysané smetany, máta na ozdobu
Postup:
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky nebo malé kostičky, rebarborové řapíky oloupejte a také nakrájejte na tenké plátky. Vše promícháme s pudinkovým práškem, skořicovým cukrem (smícháme skořici s cukrem) a vanilkovým cukrem.
Listové těsto rozválejte na plát, poklaďte jablkovo-rebarborovou směsí a dobře zaviňte. Závin potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v troubě při 175 °C asi 30−40 minut dozlatova.
Hotový závin nakrájejte na kousky, posypejte moučkovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou ozdobenou lístky máty.