Věřte, že žádný muž neodolá křidélkům s křupavou kůrkou. Křidélka na sobě ukrývají to nejlepší maso z celého kuřete.
Ingredience: 24 ks kuřecích křídel, sůl a pepř, pražená sezamová semínka, čerstvý koriandr
Na omáčku: 250 ml sójové omáčky, 250 ml grapefruitové šťávy, 75 ml omáčky hoisin a rajčatového pyré nebo kečupu, 75 ml rýžového octu, 70 g přírodního krupicového cukru, 2 čerstvé červené chilli papričky, 5 stroužků česneku, kousek čerstvého zázvoru
Postup: Promíchejte sójovou omáčku, grapefruitovou šťávu, omáčku hoisin, pyré nebo kečup, rýžový ocet, cukr, chilli papričky, česnek a zázvor. Vařte asi 20 minut, až omáčka zhoustne.
Troubu předehřejete na 200 °C. Z křidélek odkrojte zašpičatělé konce a v kloubech je nařízněte. Osolte, opepřete a rozložte na plech.
Pečete asi 20 minut. Pomocí kleští je namáčejte v připravené omáčce a znovu pečte 15 až 20 minut. Podávejte s omáčkou a posypejte je sezamovými semínky a nakrájeným koriandrem.