Jednoduchá varianta guláše vařeného s bramborami. Můžete k němu ale přikusovat i čerstvý chléb nebo pečivo.
Potřebujete:
600 g hovězího masa, 100 g slaniny, 1 cibuli, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 2 mrkve, 2 lžíce oleje, 4 vařené brambory, 1 bobkový list, sůl, pepř, čerstvou petrželku
Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kousky, slaninu na nudličky. Maso na kostky. Papriky a mrkev očistěte a nakrájejte na větší kousky.
Na oleji osmahněte cibulku dosklovita, přidejte slaninu, maso a opečte ze všech stran. Pak přidejte mrkev, papriky, bobkový list, osolte, opepřete, zalijte vroucí vodou a zakryté asi hodinu duste.
Mezitím oloupejte vařené brambory, pokrájejte je na kousky, a když je maso měkké, přidejte je do hrnce a nechte prohřát.