Jerky je ideální na cesty nebo jako slané zobání místo tučných smažených brambůrků. Díky jeho trvanlivosti a praktickému balení ho lze nosit v kabelce nebo ho mít v zásuvce pracovního stolu jako rychlou a výživnou svačinu.
Pokud chcete v konzumaci Jerky masa pokročit ještě o úroveň dál, inspirujte se recepty asijské kuchyně, ve které je tato pochoutka jako doma.
Můžete ho podávat v restované rýži se zeleninou a kari, přimíchat ho do asijských nudlí nebo vyzkoušet tento jednoduchý tradiční vietnamský salát s papájou GỏiĐuĐủKhôBò.
Salát:
1 malá zelená papája, oloupaná a nastrouhaná
50 g hovězího Jerky Original – nakrájeného na proužky
2 hrsti čerstvých bazalkových lístků
Zálivka:
1/4 hrnku bílého vinného octa
1/4 hrnku vody
2 lžíce omáčky Hoisin
1 lžíce chilli omáčky Sriracha
1 lžíce kvalitní sójové omáčky
1 lžíce cukru
dle chuti pokrájená chilli paprička