Příprava je jednoduchá a marmeláda vám po uvaření vydrží až měsíc v lednici. Hodí se k masu nebo k sýru na rozpečené bagetce.
Ingredience: 1 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 kg červené cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce třtinového cukru, 3–5 lžic vinného octa, 350 ml červeného vína, sůl, pepř a tymián
Postup: V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často míchejte.
Osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut. Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá směs.