Tradiční francouzské jídlo (čte se „ratatuj“), které se může jíst jako samostatný pokrm s bagetou.
Ingredience: 2 menší lilky, 2 cuketky, 3 různobarevné papriky, 6 rajčat čerstvých či z konzervy, olivový olej, provensálské bylinky, 1 cibule, 2 stroužky česneku
Postup: Veškerou zeleninu nakrájejte a opékejte zvlášť. Nejprve na pánvi opečte lilek, pojme dost oleje, takže nešetřete, na chvíli můžete pánev zakrýt poklicí a podusit.Lilek vyjměte a vložte do kastrolu a posypejte provensálským kořením.
Do pánve doplňte olej, rozpalte a opečte papriky, přendejte do kastrolu k lilku a opět posypejte kořením. Takto postupujte i s cuketou.
Na závěr na pánvi opečte cibuli a česnek, přidejte rajčata, poduste, vložte do kastrolu k ostatní zelenině, opepřete, osolte a společně prohřejte.