Suroviny: 200 g cukru moučka 90 g másla 1 lžička mandlového extraktu 1 červené potravinářské barvivo 200 g cukru moučka 200 g mletých mandlí 200 g cukru krupice 4 vejce 4 lžíce studené vody malinový džem
Postup: Krupicový cukr svaříme s vodou, až se rozpustí a pak vaříme na mírném ohni, až vznikne lesklý čirý sirup (měl by mít 110 °C), který necháme vychladnout.
Dva bílky vyšleháme do pevného sněhu, tenkým pramínkem do něj přilijeme sirup a stále šleháme, až sníh bude tuhý a lesklý. Zbylé dva bílky přidáme k cukru s mandlemi a vařečkou promícháme na tuhou směs. Přidáme extrakt a barvivo tak, aby byla hmota růžová.
Přidáme vrchovatou lžíci sněhu, dobře zatřeme a pak opatrně přidáme zbylý sníh. Hmotu dáme do cukrářského sáčku a na plech nastříkáme 80 koleček o průměru 3,5 cm. Kolečka necháme hodinu zaschnout a pak pečeme při 150 °C zhruba 25 minut.
Pak troubu vypneme a makronky v ní necháme hodinu sušit, širokým nožem je opatrně sundáme a dáme vychladnout. V míse vyšleháme změklé máslo s polovinou moučkového cukru, postupně přidáme zbylý cukr, až bude směs hladká.
Plochým nožem potřeme polovinu koleček džemem a krémem a přiklopíme zbylými kolečky.