Jako příloha se hodí lehký salát ochucený olivovým olejem a citronovou šťávou.
Ingredience: 2 středně velké lilky, sůl a olivový olej, 1 cibule, 2 stroužky česneku, ¼ lžičky chilli, špetka skořice, 400 g krájených rajčat (plechovka), 2 lžíce petrželky
Postup: Troubu předehřejte na 180°C. Osmahněte na pánvi s trochou oleje na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda. Osmahněte cibuli, pak přidejte česnek, chilli, sůl, skořici a opékejte asi 1 minutu. Přilijte rajčata a vše vařte asi 5 minut do zhoustnutí.
Sundejte z plotny a vmíchejte polovinu petrželky. Z pánve přelijte do misky asi ¾ omáčky. Do pekáčku nalijte čtvrtinu omáčky a naskládejte rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně na lilky rozetřete část omáčky a pokračujte ve vrstvení.
Pekáč zakryjte alobalem a dejte do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký.