Suroviny: 1 vejce špetka soli ½ lžičky skořice a mletého zázvoru 200 g cukru moučka 200 g hladké mouky 125 g cukru třtinového 125 g másla 2-3 lžíce likéru pomerančového 4 lžíce pomerančové kůry
Postup: Máslo utřeme s cukrem a vejcem, vmícháme sůl, skořici, zázvor a 2 lžíce pomerančové kůry.
Vmícháme po částech mouku, přendáme na pomoučený vál a uhněteme hladké pevné těsto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Těsto vybalíme z fólie, znovu prohněteme a na pomoučeném válu vyválíme na plát silný 5 mm.
Z těsta vykrajujeme sušenky, rozložíme na plechy s pečicím papírem a pečeme 12-15 minut na 180°C. Hotové necháme vychladnout na mřížce.
Moučkový cukr vsypeme do mísy a vmícháme takové množství pomerančového likéru, aby vznikla poleva, sušenky potřeme a posypeme pomerančovou kůrou.
.