Tato specialitka je něco mezi paštikou, pomazánkou a pěnou.
Ingredience: 20 g sušených hub, 250 g hnědých žampionů, 200 g žervé, 120 g smetany ke šlehání, 1 cibule S 2 stroužky česneku S 1 lžíce olivového oleje S sůl a pepř Postup: n Houby na 1 hodinu namočte do vody.
Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno. Žampiony omyjte, odstraňte konce nožiček a nakrájejte je na plátky. n Houby sceďte a nakrájejte je nadrobno. V hlubší pánvi rozehřejte olej, orestujte na něm cibuli a česnek.
Poté přidejte žampiony, vše osolte a opepřete a nechte dusit. Nakonec přidejte houby a ještě cca 2–3 minuty duste spolu. Houbovou směs přendejte do mixéru, přidejte smetanu a žervé a rozmixujte ne úplně dohladka. Podle chuti dosolte a opepřete.