Paštiku doporučujeme připravit den před konzumací, aby měla šanci dobře ztuhnout a chutě měly možnost vzájemně se propojit.
Ingredience: 500 g vařeného masa z králíka, 250 g anglické slaniny vcelku, 1 menší cibule, 2 vejce + 1 žloutek, 2 lžíce strouhanky, mletý pepř, sůl, 100 ml sladké smetany, sádlo na vymaštění formy, 200 g plátků anglické slaniny
Postup: Maso uvařte v zeleninovém vývaru doměkka (cca 1 hod), poté vykostěte a spolu se 150 g slaniny a s cibulí umelte dvakrát na masovém strojku.
K umletému masu přidejte zbytek na kostičky nakrájené slaniny, vejce, žloutek, strouhanku, mletý pepř, sůl a smetanu.
Formu na paštiku vymažte sádlem, vyložte plátky anglické slaniny, naplňte fáší, několikrát sklepněte, zakryjte pečicím papírem nebo alobalem a ve vodní lázni pečte ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 80 minut.