Suroviny na 6–8 porcí:
1 celý králík nebo dva hřbety
100 g sádla (či másla)
100g slaniny
6–8 stroužků česneku
1 lžička kmínu
1 větší cibule
1 lžíce hladké mouky
sůl
Postup:
Pekáč vymažeme sádlem nebo máslem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme ji na dno pekáče. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěného, rozporcovaného králíka dáme do vymazaného pekáčku s cibulí.
Maso osolíme, potřeme lisovaným česnekem, posypeme kmínem a zabalíme do plátků slaniny. Dáme pozvolna péci do vyhřáté trouby na cca 150 °C. Pečeme asi 2,5–3 hodiny. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a mírně podléváme vodou.
Králíka pečeme dozlatova a doměkka. Hotové maso vyjmeme, vypečenou šťávu lehce zaprášíme moukou, případně ještě naředíme vodou a krátce v troubě podusíme.
Králíka na česneku podáváme s knedlíky, pečenými brambory nebo bramborovou kaší a se špenátem či kysaným zelím.