Domácí pizze se nic nevyrovná. Rajčata, bylinky a česnek tvoří dokonalou kombinaci chutí.
Suroviny na 3 pizzy
Na těsto – 500 g hladké mouky – 320 ml horké vody – 7 g sušeného droždí – 1 lžička soli
Na náplň – 1 lžíce olivového oleje – 1 cibule – 1 stroužek česneku – 400 g loupaných rajčat v konzervě – 200 g rajčatového pyré – 60 g strouhaného parmezánu – hrst nasekané čerstvé bazalky – sůl, pepř
Postup
1. Mouku smíchejte se solí. Přilijte vodu, ve které rozmícháte droždí. Vypracujte těsto, které rozdělte na tři díly. Přikryjte a nechte 90 minut kynout.
2. Na oleji osmažte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte pokrájená rajčata a pyré. Chvilku povařte. Ochuťte solí, pepřem a bazalkou.
3. Těsta rozválejte do kulaté placky. Potřete rajčatovou směsí a posypte parmezánem. Pečte 12 až 15 minut při 220 ºC.