Udělejte si radost a k nedělnímu obědu si připravte tuhle lahůdku. Pokud nemáte rádi švestky, klidně vyzkoušejte jiné ovoce, například jahody.
Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 300 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžíce cukru, 50 g másla, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 špetka soli, půl šálku mléka, švestky, 100 g másla, 200g strouhanky, 2 čajové lžičky skořice, 170 g moučkového cukru
Postup: Máslo smícháme s cukrem a vejci, přidáme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.Vlijeme mléko a vypracujeme těsto. To necháme chvíli odležet a poté z něj vypracujeme váleček, ze kterého odkrajujeme dílky, do nichž balíme švestky.
Knedlíky vhazujeme postupně do vařící vody. Tu občas promícháme, aby se knedlíky nepřichytily, a necháme vařit necelých deset minut. Knedlíky obalíme ve strouhankovém posypu, který připravíme následovně.
Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme strouhanku, cukr a skořici. Lehce opražíme.