Jemný moučník z dýně Hokaido, oříšků, skořice a zázvoru, s tvarohovou čepičkou.
Suroviny na 10 porcí – 250 g hladké mouky – 150 g třtinového cukru – 220 g rozpuštěného másla – 350 g dýně Hokaido – 100 g vlašských ořechů – 3 vejce – 2 lžičky prášku do pečiva – 1 lžička jedlé sody – 2 lžičky skořice – špetka soli – pečicí papír
Na krém – 250 g plnotučného tvarohu – 100 ml smetany ke šlehání – 2 lžíce změklého másla – 2 lžíce moučkového cukru
Postup
1. Dýni očistěte, zbavte semínek, nakrájejte na kusy a dejte na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 20 minut.
2. Vejce prošlehejte s cukrem a máslem. Mouku smíchejte se sodou, práškem do pečiva, skořicí a špetkou soli. Obě směsi spojte a nakonec zašlehejte dýňové pyré a nasekané ořechy. Těsto nalijte do formy s pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 50 minut.
3. Ingredience na krém vyšlehejte a po vychladnutí koláč ozdobte.