Suroviny: 450 g polohrubé mouky 60 g práškového cukru 2 žloutky 1 vejce 400 g hladké mouky sůl 25 g droždí 200 ml mléka Ořechová náplň:
150 g mletých ořechů 50 g piškotových drobků 40 g medu 60 g práškového cukru 1 balíček vanilkového cukru 100 ml smetany nebo mléka
Postup: Máslo s cukrem mícháme do zpěnění. Přidáme žloutky, celé vejce a vše ještě chvíli mícháme. Přidáme polohrubou mouku, sůl a v mléce vzešlé droždí. Dobře vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě. Mezitím si připravíme náplň.
Mleté ořechy smícháme s piškotovými drobky, přidáme rozpuštěný med, práškový cukr, vanilkový cukr, smetanu nebo mléko a dobře zamícháme. Vykynuté těsto rozválíme na moukou vysypaném vále. Rozkrájíme na čtverce a naplníme ořechovou náplní.
Naplněné čtverečky zkroutíme do tvarů rohlíků a ještě necháme kynout. Po vykynutí rohlíčky ukládáme na vymaštěný pečicí plech. Potřeme žloutkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě 15 – 20 minut..