Pěna z kuřecích jater je naprosto speciální recept Emanuela Ridiho, který příjemně doladil. Jistě zachutná rodině, vám i všem ostatním.
Igredience: 2 konzervované ančovičky, 1 bageta, 1 cibule, 250 g kuřecích jater, 1 polévková lžíce sterilovaných kaparů, 1 polévková lžíce olivového oleje extra panenského, 100 ml jakéhokoli bílého vína
Postup: Na olivovém oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme kapary, nasekané ančovičky, kuřecí játra, přilijeme víno a chvíli restujeme, dokud nezměknou, ale musí uvnitř zůstat růžová.
Stáhneme z ohně a základ rozmixujeme tyčovým mixérem. Bagetu nakrájíme na plátky, které opečeme ve vyhřáté troubě na roštu dokřupava. Opečené plátky potřeme játrovou pěnou a dozdobíme je kapary.