Kozí sýr nechutná všem, ale když si na jeho specifickou chuť zvyknete, nedáte na něj dopustit. Navíc je vhodný i pro ty, kdo mají alergii na kravskou laktózu, do burgerů je tedy ideální.
Potřebujete:
500 g mletého hovězího (plec), 4 plátky slaniny, 3 červené cibule, 500 ml vína, 2 lžíce hnědého cukru, 4 housky na hamburgery, 4 plátky kozího sýra, 4 plátky rajčete, olivový olej, med, 100 g bylinkového másla, ledovou sodovku, hlávkový salát
Na dip:
tvarohový sýr, česnek, pažitku, sůl, pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte na klínky, zalijte vínem, přidejte cukr a med a pozvolna svařte do konzistence marmelády.
Mleté maso zpracujte s ledovou sodovkou, solí a pepřem. Vytvarujte placičky a opečte je nasucho na kontaktním grilu nebo na oleji. Burgerovou housku rozkrojte podélně napůl, potřete ji bylinkovým máslem a trochu opečte.
Pak na ni položte plátky rajčat a slaninu. Housku potřete dipem z tvarohu, česneku a pažitky a na ni naskládejte salát, burger, cibuli, slaninu a rajče. Navrch položte kousek kozího sýra a dejte ještě lehce zapéct..