Suroviny na 6 porcí:
1 kg telecí kýty
250 g mletých lískových či vlašských ořechů
hovězí vývar
0,1 l smetany
1 vejce
3 cm zázvoru
petržel, šalvěj, rozmarýn, bobkový list
olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Zázvor nastrouháme, petržel, šalvěj a rozmarýn nasekáme a orestujeme v pánvi na olivovém oleji, aby se chutě uvolnily. Mleté ořechy smícháme se smetanou a dáme do misky, do které přidáme orestované bylinky, vejce a sůl.
Telecí kýtu rozřízneme na plát a mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme ořechovo-bylinkovou směsí.
Maso zarolujeme a svážeme provázkem. Roládu orestujeme na olivovém oleji s bobkovým listem do zlatova. Přilijeme 2–3 naběračky hovězího vývaru a pečeme v troubě na 190 °C asi 1,5 hodiny do měkka. Podáváme s bramborem nebo kaší.